Världens Bästa Subkultur!

Furry Fandom!

Jag är en glad kille som är född 1975 och bor på landet i Finja utanför Hässleholm i Skåne. Jag har akvarium i min lya och min katt Gustav bor tillsammans med min mors katt, Tussi.
Mor bor nästan granne med mig!

Har alltid gillat djur och tidigare hade jag en hund som heter Zenta som nu mera bor på en gård utanför Örkelljunga och jag hälsar på henne ibland. Zenta är en blandras Schäfer/Rotweiler men jag hade inte den pondus och dominans som krävs för att fostra en så stor hund, men hennes nya husse har fått bra pli på henne.

Djur har som sagt alltid betytt mycket för mig och jag är en stor djurvän, bl.a. så är jag engagerad för djurens rättigheter och för rovdjuren här i Norden samt att jag är tigerfadder. Jag kollar mycket på Animal Planet och tycker det är en bra kanal. Som den djurvän jag är så är jag mycket intresserad av subkulturen Furry Fandom och har fått en del mycket bra vänner inom den. Jag ritar en del som de flesta furries gör och har konto på FurAfinity samt jag deltar i onlinespelet Second Life. Själv har jag ingen fursuit ännu men jag har en rävsvans och ett rävörondiadem som jag brukar ha på mig hemma. Furry handlar ju som sagt om "djuridentifikation" i varierande skala och allmänt intresse för anthropomorfa djur, konst, musik, datorspel, serier etc. inom samma tema.

Jag har sedan 2013 besökt Nordic Fuzz Con som är ett furrykonvent som hålls i Sverige
och 2012 på våren så reste jag och en av mina bästa furryvänner till Japan där vi besökte
Fujimi Inari Taisha som är ett Shintotempel tillägnat Rävarnas gud INARI! Då jag också konverterade till Shintoismen och att värna djurens rättigheter
och min stora passion för Furrykulturen är mitt kall!

Jag vet att det finns människor som tycker att furries är tokstollar och som rent ut sagt hatar furries men sådana människor vill jag hålla på långt avstånd och inte ha i min närhet. Vissa personer som har hand om skola och daglig verksamhet i Hässleholms kommun har en väldigt fientlig inställning till Furrykulturen och ser den som något ondskefullt, perverst och skrämmande. Vilket är väldigt synd.
- De har ingen rätt att hindra mig från att vara furrie eller umgås med andra furries
varesig online eller IRL. De har heller inte rätt att spela ut mig mot andra furrisar eller anonymt sabba på våra forum och chaner.

NORDIC FUZZ CON!

I Skancinavien hålls sedan 2013 ett stort furrykonvent vid namn NORDIC FUZZ CON! Jag brukar delta på dessa konventen för att jag gillar det och att träffa likasinnade!


Ställningstagandet och Andlig mognad!

Jag var uppväxt med pingströrelsen och kristendom som liten, när jag kom till Dammsdal när jag var 11 år och det jag fick uppleva på lägerskolor ute i vildmarken, arbetet kring djurrätt, vargar, miljö osv fick mig att börja tänka i nya banor än kristna banor. Insåg redan tidigt att sätta människan före andra djur är något som är väldigt fel och strider helt mot vad furryvärlden och djurrättsrörelsen står för och dessutom tycker jag att det är direkt motbjudande och vedervärdigt.

Under åren på Dammsdal så präglades en djup kärlek och vördnad för de vilda djuren och jag började identifiera mig som en Varg. Var en del andra på Dammsdal som också såg sig som Vargar. Begreppet "Furry" fanns dock ännu inte i mitt metvetande, det var först när jag kopplade upp mig på Internet som en helt ny värld öppnades för mig och jag fick kontakt med andra Furrisar i Sverige.

Dock sökte jag mig tillbaka till Pingstkyrkan i slutet av 90-talet men kände att jag passar verkligen inte in där. Jag hade redan kontakt med furrygrupper och djurrättsgrupper på Internet och en del av pingstvännerna och även pastorn som jag gick och pratade med var väldigt fördömande mot både djurrättsaktivister och furrisar, de menade på att det är Antikrist och Djävulens verk och att omkullkasta Guds ordning och att Furry Fandom och Djurrättsföreningar och dylikt skulle jag inte befatta mig med för det är ont och syndigt. Pastorn skulle även med handpåläggning och tungotal "driva ut Aspergerdemonen" ur mitt huvud. Vilket jag upplevde som oerhört kränkande.

Så jag lämnade Pingstkyrkan och tar avstånd från al Abrahamitisk religion, det vill säga både Kristendom, Islam och Judendom - därför dessa religioners synsätt strider helt mot de värderingar som jag har och som jag delar med de flesta andra Furrisar och Djurrättare.

Buddhismen och Indianernas naturreligion är betydligt bättre religioner och i Shintoismen som just är dyrkan och vördnad av naturen och de vilda djuren har jag funnit en trygghet, styrka och mening.

2012 reste jag till Japan i 8 dagar, där jag besökte Fujimi Inari Taisha, ett tempel helgat åt Rävarna. Jag besökte även ett Buddhisttempel för meditation och Shintoistiska parker etc. Upplevde en stor andlig mognad under mina 8 dagar i Japan.

FREEPAWS! =^__^=


Introduktion!


Rävkrigare! =^.^=

Furry Fandom är ju en subkultur för personer som identifierar sig med djur, man kan väl enkelt säga att det är typ "Fablernas Värld på Internet" och subkulturen är besläktad med fanatsy fast vars användare är rävar, vargar, tigrar, lejon, tvättbjörnar, drakar, sergaler, skunkar, harar osv.

Varje år på olika platser och främst i USA så hålls furrykonvent där furries träffas för att ha fest, dansa och ha kul i sina fursuits (dräkter av pluch föreställande fabeldjur) och visa upp och dela med sig av konst och annat som de skapar för subkulturen och subkulturens fans. Konst och datorer/Internet och online rollspel och även liverollspel är de huvudsakliga företelserna i subkulturen.

Den här subkulturen betyder oerhört mycket för mig och jag har varit inom den sen 1997 och jag känner några furries IRL men de flesta känner jag dock bara över Internet.

Hur jag blev Furry!

Har som sagt alltid gillat djur och djur har funnits i min familj helt naturligt och redan som barn tyckte jag det var roligt att låtsas att jag var en hund eller ett lejon. Redan i 3-4 års åldern så fantiserade jag om att vara något annat än en människa. Som sagt så var det som jag lekte då.

Var väl mer i 11, 12 och 13 års åldern som djuridentifikationen började bli djup och jag gick ju på Internatskola då och vi levde mycket vildmarksliv och var ute på lägerskola etc. runt om i Sörmland och vi jobbade med vargar som tema i klassen samt bildade ett Miljöparti och jobbade mycket kring frågor kring djur och natur. Samtidigt följde jag en serie på TV som hette "Skönheten och odjuret" som handlade om en man som var delvis lejon och hette Vincent och hans tjej som var en vanlig människa och att de hade ett barnhem under jorden i New York och tog hand om hemlösa barn och Vincent fick gömma sig för så väl polisen, som militären och forskare. han kämpade för kärlek och det som var rätt och riktigt. Han var min stora idol och superhjälte när jag var tonåring. Med bakgrund av detta så började jag identifiera mig som varg och några kompisar på internatskolan hängde på. Vi hade gjort varghuvuden och vargsvansar i syslöjden, skaffat kamouflagekläder och soft air guns så sprang vi runt i skogen och lekte "vargmilitärer" och att vi krigade mot människor som utgjorde ett hot mot vargarna. På 80-talet fanns det ca 10 vargar uppe i skogarna i Värmland och de var hårt jagade och avskydda. Vår uppfattning då var att samer var synonymt med varghatare och vi bildade ett punkband på skolan som sjöng aggressiva och hatiska sånger mot samerna och för vargarnas frihet och seger. Idag vet jag iaf att vara same är inte synonymt med att vara varghatare eller att döda vargar! Det var i 14-15 års åldern som jag och några jämnåriga kompisar höll på så här. Vi höll också på att yla från balkongen om nätterna och stå på bron inne i Vingåker och yla osv.

Iaf när jag var 16 år, 1991, så flyttade jag hem till Skåne igen och vid mitt barndomshem i Gumlösa så fanns det rävar och jag såg dem ibland och började låna böcker om rävar och studera dem. Läste bland annat en roman som hetter "Rymmarna" om en pojke och en räv som är bästa vänner och sedan skaffade jag TV-spelet "Psychofox" till min SEGA 8bitars Mastersystem och läste i manualen där om Inari som är en rävgud inom Shintoismen i Japan. Började läsa mer om Shintoism och i synnerhet om Inari och rävmytologi från Japan och när jag var 17 år på sommaren 1992 så började jag identifiera mig som räv. ^_^ 


Det är inte alltid lätt att vara Furry!


1993 började jag en utbildning på Norrängsskolans naturbruksprogram och gick det till 1996. Jag ville som sagt jobba med djur och liknande men passade som sagt inte in i den gruppen då varken lärare, elevassistent och elever där kunde förstå att jag identifierade mig som räv och deras uppfattning där var att rävar, vargar och andra rovdjur var skadedjur som skulle utrotats för länge sedan och det såg av skolledning som rent fjanteri att jag identifierade mig med rävar och att jag var medlem i Svenska Rovdjursföreningen sågs inte med blida ögon på Norrängsskolan. Så jag fick utstå en hel del kränkningar och hatiskt bemötande från andra elever, från lärare och elevassistent, samt att elevassistenten gjorde saker som var rent kriminella som stöld av kramdjur, furryteckningar, datorspel, filmer och musik-CD,s i mitt hem och att han uppmanade andra elever på Norrängssklan att trakassera mig. På Norrängsskolan så var liksom empati för djur och intresse för furry inte acceptabelt eller ens förståligt att någon kunde identifiera sig med djur och gilla djur som rävar och vargar. Däremot var "vit makt konceptet" och glorifiering av hat, rasism och Nazism glorifierat av de flesta elever på Norrängsskolan och ansågs helt legetimt av lärarkåren. Vilket jag tycker är skrämmande. Dessa personer som höll på att mobba mig i skolan håller än idag på att mobba mig över nätet för att jag är furrie.


Relaterade PDF-er!

PDF-erna innehåller sanningsenlig och korrekt information om de svårigheter som man kan råka ut för på grund av att man är furrie och är annorlunda i andras ögon!


JOIN THE FANDOM!

Det är Furry och mitt deltagande i det, denna sida ska handla om! =^_^= När jag upptäckte själva fandomen så var det 1997 då jag skaffat Internet och såg ett program om rävar etc. på TV och satte mig att söka via Alta Vista på rävar och hittade en hemsida som en furrie hade byggt och med diverse info om rävar och länkar till andra sidor som handlade om rävar, anthropomorfa djur och furry fandom. 


Ja och en helt ny värld öppnades och min första tanke var liksom. "Wow- de är ju precis som jag!" Så jag tog kontakt med den här furrien och bestämde mig för att träffa honom irl i Stockholm och fick träffa både honom och några andra furries och gjorde en heldag i Stockholm. 


Dock så sågs mitt möte med Furries irl inte med blida ögon av ledningen på Hässleholms kommun och av personalen på den dagliga sysselsättningen, vilket var precis samma jävla tråkiga inställning som lärarkåren på Norrängsskolan hade. >.< 


1998 så bildade jag och några andra furries och djurrättsaktivister en förening som hette Fox Power och som sammarbetade med Förbundet Djurensrätt och Svenska Rovdjursföreningen i frågor kring pälsdjursuppfödning, jakt och rävjakterna i England. 


2001 stoppades rävuppfödning till pälsprodukter i Sverige och 2005 stoppades rävjakterna i England, där med så hade Fox Power uppfyllt sitt syfte och som förening upplöstes Fox Power, men fungerar ännu som ett sk "darknet" i Cyberspace vid smeknamn som "Rävmaffian" eller "Rävklanen" men dock utan ledarskap och struktur, utan nu agerar medlemmarna på egen hand och anonymt i stort sett. ^_^ 


Iaf 2000 så lämnade jag allt vad Kommunens så kallade omsorg heter och började min utbildning på Komvux och läste upp gymnasiebehörighet och fortsatte odla mitt intresse för Furry Fandom och för djur i allmänhet. 2001 Joinade jag en mailinglista med inriktning på Furry som tyvärr inte finns kvar. 2003 gick jag med i en virtuell vargflock men lämnade den då jag kände att den dämpade tonen där inte utvecklade mig något i mitt engagemang för vargar. 


2007 skapade jag ett konto på Second Life och så gick jag med i ett Furryforum vid namn SveaFur som bejakar en självdistans och en "hobbynivå" på furryaktiviteter och jag skrev inte alltid så genomtänkta saker där och i samband med min urballning sommaren 2008 så blev jag förbjuden att skriva på SveaFur men får vara där och läsa och hålla kontakten med de andra furrisarna via skype och mejl. 


Jag är med på det nya och trollsäkra forumet SVENSKA TASSAR!

I USA är ju Furry Fandom väldigt stort och varje år håller man flera olika furmeets där furries träffas och många har sina fursuits på sig, man dansar och har kul, konstnärer säljer och visar sin furrykonst och man har många olika aktiviteter kring furmeeten. Anthrocon är det största furmeetet som hålls varje sommar i Pitsburg i USA. Även i Eurropa så har man Eurofurence varje år och det hålls oftast i Tyskland elelr England. 1996 så höll man Eurofurence i Linköping här i Sverige. I Sverige finns det uppskattningsvis mellan 100 och 200 aktiva furries (och jag är en av dem.) I USA finns det 100 000 + furries så det är stort där och även i länder som Japan, Australien, England och Tyskland så är det stort.

© Smirre Kirax